Verwarming

Geïnteresseerd in 12 of 15 jaar garantie op een nieuwe ATAG cv-ketel?   
Plumco  is reeds 18 jaar Atag selectdealer, en omdat we graag bewijzen dat uw nieuwe Atag cv-ketel  een echt kwaliteitsproduct is  geven wij 10 jaar extra garantie. Dit betekend 12 jaar garantie op de ECO A reeks en 15 jaar garantie  op  de Q-reeks van Atag verwarming.

Welk type verwarming  nu het beste is voor mijn  woning, bedrijf of project ?

Het antwoord op die vraag kan kort zijn, maar is het meestal niet.  Wij nodige U daarom graag uit om Uw project te bespreken. Kom langs met uw programma (plan) van eisen?  
Wij kiezen resoluut voor kwalitatieve producten en materialen ,en daarin beperken we ons tot enkele merken of fabrikanten. Op deze manier  kunnen wij meer bieden dan vele van onze collega’s die alles doen wat hen gevraagd wordt. 
 
Ervaring in grote vermogens: 

Sinds Atag verwarming hun gamma uitbreide met groot vermogen ketelcombinaties, de  XL-reeks,  hebben wij ons reeds stevig ingewerkt in de stookplaatsen groter dan 70 Kw.  Door onze specialisatie in de Ketels van ATAG zijn wij zeer concurrentieel in stookplaatsen tot 1 megawatt. 


Sorry, stookolie is niet ons ding ..

Ik heb van in mijn opleiding gefascineerd geweest door energie, “schone energie.”  Hoewel stookolie nog niet weg te cijferen is in onze leefwereld voor transport. Voor verwarming zijn er genoeg ecologische alternatieven zoals  oa. biomassa (hout,pellets,houtsnippers…), aardgas en groene stroom voor warmtepompen. Verwarm je momenteel op stookolie ? we helpen U graag  aan een duurzame ecologische oplossing. 
 
Wat wij aanbieden:
Productie/opwekking:
• Aardgasketels: ATAG verwarming
• Warmtepompen: Danfoss, Daikin-Rotex,Lampoassa.
• Pellets: Okofen

Afgifte:
• Radiatoren: van Henrad, Radson, Vasco.
• Convectoren /ventilo’s: JAGA, Daikin, Radson vido
• Vloer, wand en Plafondverwarming: Uniwarm/Athla

 

Ventilatie

Een gezond klimaat met een energiezuinig ventilatiesysteem.
Daar moet je voor bij Plumco zijn.  

U kan bij ons terecht van de ventilatiesystemen C, C+, D,D+ en
Iedereen die bouwt of verbouwt weet dan een gezond binnenklimaat zeer belangrijk is. Zeker in onze hedendaags luchtdichte woningen. Maar hoe zit het met energieverbruik en energieverspilling?
Bij Plumco trachten we  energieverspilling te voorkomen door warmte te recupereren bij C systemen of door balansventilatie (syst.D) voor te stellen. Tegelijk berekenen onze ventilatiesystemen met een zo laag mogelijke installatieweerstand.  Want, hoe lager de installatieweerstand hoe lager het stroomverbruik van de ventilatoren. Daarom ontwerpen we bijna alle installaties met stalen spiraal buis. Dit omdat metaal een veel lagere wrijvingsweerstand heeft dan kunststof kanalen. Ook geven wij de voorkeur aan 1 kanaal systemen in plaats van combinaties van leidingen met een kleine diameter.  Dit omdat de wrijvingsweerstand van 1 kanaal-sytemen veel  lager ligt dan bij combinatie-leidingen.

Een voorbeeld uit de praktijk.  
Een metalen ventilatiebuis van 1 m lengte diameter 12,5 cm heeft een wrijvingsoppervlakte van (12.5cm x 3.14)= 39,25cm² en een inhoud van( 6,25²x3.14)= 12,2liter/m.  Er zijn dus 4 buizen nodig van 63 om het zelfde volume te bekomen als bij 1 buis van 12.5 cm . (3.15²x3.14=3.1liter/m )
Het echte nadeel zit echter in de veel grotere wrijvingsoppervlakte van de 4 kleine buizen; (63 x 3.14) =19.78cm²/lm x 4 buizen is 79,12cm².  Rekening houdend met het feit dat kunststof een veel grotere wrijvingsweerstand heeft als metaal kunnen we concluderen dat kunststoffen combinatieleidingen best vermeden worden. 
 
Waarom Plumco?
Uw ventilatie wordt bij Plumco ontworpen, berekend en gesimuleerd met speciale software.
Wij gaan voor de combinatie gezond en zuinig!

Airco

Verhoog uw wooncomfort duurzaam 
met airconditioning van Plumco.

Last van oververhitting thuis op kantoor of sportclub?  
Plumco is een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf met ruime ervaring in aircoditioning.  Merken waar wij mee werken zijn Mitsubishi heavy industries. LG en Daikin.  Buiten direct expantiesystemen bieden wij ook koudwater-systemen aan in diverse vormen. Zoals vloer, wand –en plafondkoeling. Ventilo’s en luchtbehandlingskasten.   
U kan ook bij ons terecht voor zwembad ontvochtiging en kleine huishoudelijk koelinstallaties zoals wijnkoeling ,gekoelde bergingen etc..  

Als ecologisch gedreven bedrijf kijken wij uit naar de nieuwe milieuvriendelijkere koudemiddelen als. R290 , R32.  Meer daarover binnenkort.